mleté masíčko se zelím a bramborem
Potřebné ingredience
mleté maso ,koření podle chuti,kysané zelí,cibule,bramboty ,vajíčko a tvrdý sýr,česnek,listové těsto
Postup přípravy
Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím si připravíme náplň.
Na oleji osmahneme cibulku a když je do sklovata přidáme maso a koření (prostě to co máte rádi)
když je maso osmahnuté přidáme překrájené kysané zelí (kdo nemá rád moc kyselé může propláchnout) trochu podlejeme vodou,zamícháme a na chvíli pod pokličkou podusíme
mezitím si připravíme sýrovou pastu
vajíčko rozklepneme a do něho přimícháme tolik strouhaného sýra dokud nemáme hustou hmotu
když už je maso podusené a zelí tak akorát vypneme sporák a přimícháme 1stroužek prolisovaného česneku a ještě na chvíli přiklopíme(vůbec se toho nebojte je to bašta já česnek dávám i do přílohového zelí a je to mňamka.(
Vymažeme si zapékací mísu a vysypeme strouhankou a začínáme vrstvit,naspod dáme brambory
Druhá vrstva je maso a zelí a třetí zase brambory
Nakonec nahoru namažeme sýrovou pastu a dáme do trouby zapéct, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.Stačí chvilku vše je hotové takže stačí tak 15-20minut.
Když už je pěkná kůrčička dobrotka je hotova. Naše rodina je řepožroutská takže my si ještě k tomu dali pořádnou porci červené dobroty.
Pokud uděláte náplně hodně můžete udělat šátečky z listového těsta a máte pohoštěníčko na odpoledne. Přeji dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé